Химикали могат да се крият в дрехите Дори след измиване

Условно Grown GE е „мръсната Crop света“ на

Може да се изненадате да научите, че памукът се счита за най-мръсната култури в света се дължи на тежката употреба на опасни хербициди и инсектициди, включително някои от най-опасните инсектициди на пазара в бранша памук. Според Асоциацията на био търговците:

„Cotton се смята за“ най-мръсните „на културите в света се дължи на тежката му използване на инсектициди, най-опасните пестициди за здравето на хората и животните. Cotton обхваща 2,5% от световното производство на обработваемата земя все още използва 16% от инсектициди в света, повече от всеки друг единствена основна култура.

Алдикарб, паратион, и methamidopho, три от най-остро опасни инсектициди за здравето на човека, както е определено от Световната здравна организация, ранг в топ десет най-често се използва в производството на памук.

Всички освен един от останалите седем най-често използваните са класифицирани като умерено до силно опасен.

Алдикарб, вторият най-продаван инсектицид памук и най-остро отровни за хората, може да убие човек само с една капка абсорбира през кожата, но въпреки това все още се използва в 25 страни и САЩ, където 16 държави са го докладвани в тяхната подпочвените води. “

Както може би подозирате, че това е опасно на няколко нива – за земеделските производители, които работят с тези химикали, хората, които живеят наблизо, потребителите, които купуват на памука и почти всички останали, които в крайна сметка ще бъде засегната от това широко разпространено замърсяване на околната среда.

Това е една от причините, поради които аз силно ви препоръчваме да изберете органичен памук дрехи, когато е възможно – то няма да бъде генно инженерство и са предмет на настоящото атака на токсични експозиции.

Топ съвети за безопасен облекло

Търся дрехи, изработени от органичен памук е отличен старт за намиране безопасно, нетоксично облекло (за вас и околната среда). Можете също да търсите за Oeko-Tex Standard 100 етикета, което е показателно, че тя е била тествана от независима лаборатория и е установено, че са свободни от вредни нива на повече от 100 вещества, в това число:

азобагрила
Фталатите
Тежки метали
пестициди
предизвикат алергични реакции, багрила
И накрая, много експерти препоръчват миене на нови дрехи, когато ги носят вкъщи от магазина, може би дори два пъти. Ако статията на облекло не може да бъде машина измива, помисли тя минава през един цикъл в гореща вана, преди да го носите.

Може би ще искате да се държат на някои дрехи, докато се опитва на нови дрехи в магазин (поне оставете вашите бельо, и след това измийте тези, твърде, когато се приберете у дома). Миенето на ръцете след пазаруване също е добра идея, тъй като сте били работа с облекло, което може да има произволен брой химикали и други замърсители върху тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *