Поддръжка на дървени подове / Паркет

Ако сте нов в с твърда настилка в дома си, това може да бъде полезна статия за вас. Паркет изглеждат красиви и добавят топлина и стил към декора на дома. Той обикновено се използва в норвежки домове. Въпреки това, неправилна грижа и поддръжка на дървени подове могат да се равняват на големи суми пари се харчат за ремонт или подмяна на пода. Тази статия има за цел да споделя с вас някои съвети как да се грижат и за поддържане на дървения под на наем на вашия имот.

 

Почистване

Почистване на паркет floorVacuum. Почистване редовно позволява мръсотия и прах, за да бъде изтеглен от между дъските. Дори и фина мръсотия може да причини драскотини по пода. Използвайте вакуум с нормална закрепване под и бара вакуум бъркалка (обикновено се използва за килими), които могат да повредят дървото.

Използвайте само почистващи продукти, които са специално за дървени подове. Редовното почистване продукти може да доведе до трайно увреждане, като например петна на дървени подове.

Никога не използвайте голямо количество вода, за да бърша подовете. Водата може да доведе до трайно увреждане. Можете да използвате влажна кърпа, за да избършете на разливи, но никога не се налива вода директно върху пода, за да бърша пода. По-скоро, да се използва влажна бърсалка (за предпочитане с кърпа на главата с микрофибър).

Да не се използва амоняк или оцет върху дървени подове. Те могат да „яде в“ пода и промените на финала или оцветяването на пода.

Кухня. Това е нормално за твърда настилка, за да се намери в кухни, както добре. Не забравяйте да почистите разливи незабавно и изсъхне пода добре.

Обща Maintenace

Мебели. Не плъзнете мебели в цяла дървени подове, когато ги движат, те могат да причинят драскотини и вдлъбнатини. Вместо това, не забравяйте да използвате филцови подложки под краката на мебелите.

Драскотини от мебели
Драскотини от мебели
Sun обезцветяване. Използвайте завеси или щори в имота да защитите вашите подове от обезцветяване, причинено от преки слънчеви лъчи.

Обувки в закрити помещения. Това е обичайна практика за норвежци за премахване обувките си пред вратата и се боси (или с чехли) на закрито. В страни все пак, това е съвсем обичайно за хората да носят обувки на закрито. Не забравяйте да почистите подметките на обувките си внимателно преди да ходи в къщата като фин прах и отломки остана в подметките на обувките могат да надраскат до пода. Да се ​​отбележи, че високите токчета особено може да доведе до увреждане на дървени подове.

Домашни любимци. Поддържайте ноктите и нокти подрязани за домашни любимци, за да се предотврати надраскване на етажите. Поставете водни чаши вашите домашни любимци „в тава, така че да се предотврати плясък изключване на пода. Ако тоалетна-обучението си млад домашен любимец, не забравяйте да почистите инциденти веднага.

Черги и рогозки. Може да се помисли поставяне черги и рогозки с водоустойчиви дъна в области от честите разливи. Да бъдете сигурни, за да затворите тези черги и рогозки, за да изсъхне, ако и когато се намокри.

Деца. Да държи под око децата: това може да е добра идея да ги играя на playmats. Малките деца многократно удря пода с играчка (блок Lego, например) може бързо да предизвика драскотини и вдлъбнатини в пода.

Саксии. Избягвайте саксии за цветя директно върху дървени подове, саксии изтекат. Сложете една плоча отдолу.

Размразяване. Не оставяйте хладилник / фризер за размразяване без постоянно внимание на вода разлива върху дърво.

Офис столове. За да се избегнат щети от офис стол с колела използват защитна подложка на пода.

Живеейки в наемните теми собственост да вреди твърди в края на лизинговия период, ако се считат щетите върху пода, за да бъде извън нормалното износване. Цената на тези щети могат да бъдат доста съществена. В случай на някакви проблеми с пода, да информират лице за връзка и / или собственика на земята веднага, вместо да чакат Тил края на лизинговия период.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *