Изследвайте света на стилове с тази облагодетелстван цвят на паркет

Около голямата част от страната, когато календарът се превръща до октомври, хората започват да бълнуват за свеж въздух и хрупкави, цветни листа. Тук, в Сан Диего, на 10-ия месец често доставя някои от нашите toastiest температури. При тези условия, клишето на подправки, греяно ябълков сок просто не върши работа. Но ние не трябва да бъде взета предвид при отбелязването на вкус подпис есен. Hard ябълков е освежаващо. Като се има предвид голямото разнообразие от стилове, вие със сигурност ще намерите тост-достоен версия. „Cider е чист напитка с много му-торите“, казва Нийл Кенеди, главата cidermaker при T urquoise Barn Cider в Рамона. „Това е едно питие, че най-вече си отиде, защото на забрана.“

Ферментирал плодов сок е надежден източник на хидратация в продължение на хилядолетия, като алко-хол убити микроби във водата, които правят хората по болест. Някои от най-ранните европейски заселници по протежение на източното крайбрежие превозваше ябълкови дървета през Атлантическия океан, само за да бъде безопасна страна, когато те трябва да им странен нов дом. Заедно с бира, сайдер е популярна напитка в това, което стана младата република.
Когато Забрана влезе в сила в началото на 20 век, овощни градини с горчиви, дъбилни сайдер ябълки бяха хакнати надолу. По времето, когато възбраната е отменена, бира и спиртни напитки са се увеличили по популярност. Изминалото десетилетие е узрял за сайдер възраждане, обаче. Възходът на занаятчийски бири и свързаната с разпореждането към експериментиране има разнообразни вкусове, проправяйки пътя за бръмча за нови вкусове. За няколко години най-малко, мълниеносното растеж в малка пазар сайдер изпреварва занаят бира. Ябълкови се вари в ябълкови-нарастващата региони по целия свят – в Япония, Южна Америка, САЩ и, по-специално, във Франция, Англия и Испания. Северна Америка е единственото място, където е ферментирал, шампанско ябълков сок се нарича „твърд“ сайдер, за разлика от сладко, без алкохол „мека“ сайдер (като Мартинели е). Навсякъде другаде, „сайдер“ се отнася до ябълка напитката с нива на алкохол обикновено се движат между 4 и 8 на сто. Cider е най-добрата в „всичко старо пак е ново.“ Много по-малки, регионални производители имат непреодолими backstories, които напомнят на романтична, аграрния минало. В същото време, сайдер е точно на тенденция за някои хора с хранителни проблеми. Базата ябълка означава, че е естествено без глутен.

Традиционно, сайдер е направена от плодове, който изглежда и повече вкус на crabapples отколкото Галас и McIntoshes знаем от секцията супермаркет продукция. Тези стотици разновидности наследствен разполагат причудливи имена, които напомнят хора и места, като Аштън Bitter, Red плът Burford и Нелсън окръг раци. Производителите могат да правят сайдер в един стил къща или в най-различни вкусове. Някои пъти, така наречените „десерт“ ябълки като Granny Smith са хвърлени в микс за баланс.
Други cideries занаят сладък стил къща, която е лесна за пиене и готова алтернатива за тези, които не харесват бира. Angry Orchard и мармот ябълкови – по обем най-популярните марки в САЩ – са склонни към по-сладко страна, както и много версии, направени от гигантски бира конгломерати, като Smith & Forge, Криспин и Johnny Appleseed.
Чрез манипулиране на мая задвижване ферментацията, създателите на ябълково вино могат да направляват дори сок висока захар към остър стил, често с по-високи алкохолни проценти. Сухи стилове са набира популярност с много хора, които са изследвали занаятчийски бира; и костни-сух ябълкови могат да предложат в устата-нагъването качества да съответства най-сухите, минерални дегустация на бели вина. „Стара къща“ стилове могат да бъдат нефилтрирани, с мая седимент придадат фънки, кокошо бележка. Сухи стилове са популярни в северо-източната част на САЩ, където десетки регионални cideries да се възползват от климат, географска ширина и топографията, които съответстват на голяма част от ябълка-нарастващата Северна Европа. И все пак това не трябва да е изненада, че Западното крайбрежие над притежава своя собствена. Long световен износител на сладки ябълки, на северозапад се радва на регионално сдружение за сайдер. Калифорния също е подслушване в селскостопанската си глави, и повече cideries отварят всяка година. Някои от най-големите производители на занаятчийски в Голдън Стейт – Ace, сайдер братя, силно притиснати и Sonoma Cider – са центрирани около вино страната Bay Area. Има, които произвеждат бутилки аромати, които са отличителен до Западното крайбрежие (мислят, цитрусови и бодлива круша).
„Започнах да играя с включване на други сокове – особено от нар, който е толкова разпространени тук“, казва Нийл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *